План мандрівки
1 ДЕНЬ | |
Переїзд: Карпати – Мукачево – Геча |
|
Станція Карпати | Зустріч групи на зал. вок. |
Карпати – Берегвар родини Шенборнів- Бухгейма. |
Вражає своєю вишуканістю та архітектурною довершеністю. Він немов створений чарівником, що ідеально поєднав архітектурні особливості будівлі та прилеглого до нього парку. Палац будували як літню та мисливську резиденцію для відпочинку на замовлення графу Фрідріху – Карлу Шенборну – Бухгейму. |
Мукачево – «Будинок меду» | Медовий дегустаційний зал Перести Віктора Михайловича:
|
Обід |
В ресторані найсмачнішої закарпатської кухні. |
Мукачево – «Замок Паланок» | Мукачівський замок – визначний воєнно-архітектурний пам’ятник середньовіччя – був збудований для охорони і контролю торгових і воєнних шляхів, що схрещувалися тут. Один із цих шляхів проходив через Верецький перевал і в сиву давнину називався Великими руськими воротами. Біля м.Мукачева він виходив у Середньо-дунайську низовину, з’єднуючи її з Східною Европою. Це був один з тих історичних шляхів, яким переселялися народи. Тут проходили, витісняючи один одного, гунни, обри, готи і багато інших народів і племен. |
Мукачево – Агросадиба «Кельтський двір під Лавочкою» |
В старому винному підвалі довжиною 45 метрів проводиться дегустація унікальних видів фруктових паленок (черешнівка, дичківка, хурмівка, скорошівка, персикова ну і звісно закарпатська сливовиця) та настоянок (кедрівка, яфинівка, бруснична та журавлина), а також кількох видів вермуту приготовленого на 3 десятках трав. До цих напоїв подають квашені огірки та помідори, бутерброди з солониною і смальцем домашнього приготування. |
Поселення, Берегівський р-н | |
Вечеря | Угорська кухня. |
2 ДЕНЬ | |
Переїзд: Геча – Берегово – Четфалва – Нижнє Селище – Іза – Геча |
|
Сніданок | |
Майстер-клас по приготуванні «Бограч-гуляша» |
Національне блюдо «Бограч-гуляша» в угорських родинах готується на відкритому вогні в спеціальному казані. Гуляш, з м’яким присмаком диму та пікантним відтінком мадярської паприки; диво-суп, який готується з декількох сортів м’яса, угорських спецій з додаванням магічних коренів і трав. Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Примітивна кулінарія, якою вона була у первісних народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш ніж, нарешті, перетворилася у вишукану кулінарну майстерність. |
Четфалва |
Стелю реформатського костелу у 1753 році оздобили 60-ма дерев’яними дошками-кесонами із декоративними орнаментальними розписами. |
Музей леквару |
6 видів лекварів, сік яблучний, палинка з чорницями та медом, ковбаска домашня з із свинячого м’яса угорської породи «Мангалиця». |
Нижнє Селище |
|
Обід |
факультативно |
Іза |
|
Вечеря |
|
3 ДЕНЬ | |
Переїзд: Геча – Берегово – Мукачево | |
Сніданок Майстер-клас по приготуванні «Лангоша» |
Лангош – коржик з дріжджового тіста, який смажиться в киплячій олії. Подається найчастіше з часниковим соусом, сметаною, сиром або ж з усіма цими інгредієнтами разом. Лангош розповсюджений як фастфуду та ярмаркового частування в Угорщині. В деяких джерелах лангош упомонается як блюдо, що потрапило в угорську кухню під час турецького ярма, в інших же джерелах історія лангоша йде в давньо-римські часи. |
Берегово |
Ми запрошуємо Вас у цікаву подорож-знайомство з винами Берегівського краю, з дегустацією у відновленому «Старому Підвалі», практично останньому, що залишився від колишнього берегівського підвального ряду. |
Обід | Факультативно. |
Мукачево | Зал. вок. |
Поїзд |
|
Кількість чол. | грн/чол. |
10 | 1405 |
15 | 1320 |
25 | 1250 |
У вартість мандрівки включається:
- Транспортне обслуговування
- Ночівля в садибі зеленого туризму (2 ночі)
- Професійні екскурсії
- Харчування (обід, веч. 1-го дня; сн., веч. 2-го дня; сн. 3-го дня)
- Майстер-класи (2-го, 3-го дня)
- Страхівка від ТАС
- Супровід групи
У вартість мандрівки не включається:
- Квитки на поїзд
- Вхідні квитки – грн/чол.
- Медова дегустація – грн./чол. (екскурсія без дегустації грн/чол.)
- Дегустація настоянок, паленок, вермутів – грн/чол.
- Музей леквару – грн/чол.
- Дегустація сирів – грн/чол.
- Купання в термальному басейні – грн/чол.
Фото на головній сторінці Олега Григорьева: http://grigoryev.net/