План мандрівки
1 ДЕНЬ | |
Карпати |
8:20 Зустріч групи на залізничному вокзалі. |
Переїзд: Карпати – Ужгород – Берегево |
|
Карпати |
Вражає своєю вишуканістю та архітектурною довершеністю. Він наче створений чарівником, що ідеально поєднав архітектурні особливості будинку та прилеглого до нього парку. Палац будували як літню та мисливську резиденцію для відпочинку на замовлення графу Фрідріху-Карлу Шенборну-Бугейму. |
Обід, м. Мукачево |
Закарпатська кухня. |
Ужгород |
Історико-архітектурний ансамбль міста:
|
Фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле» |
|
17 – 18 листопада в Ужгороді пройде фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле». Кращі винороби області запропонують свої винні шедеври гостям свята. Протягом двох днів винороби області виставлятимуть на фестивалі від 7 до 15 різних сортів молодого вина – виробленого з урожаю 2010 року, яке ще зберегло аромат сонця, запашного літнього дня і свіжого винограду. Одна умова: вина повинні бути виключно марочні, а не дешеві ізабельні гібриди. Під час божоле-днів вино не тільки п’ють. Про нього дізнаються й багато цікавого: організатори розкажуть історію виноробства в Закарпатті, традиції вживання та особливості цієї унікальної справи. |
|
Поселення, Берегівський р-н |
Садиби зеленого туризму зі зручностями в номерах та на блок. |
Вечеря |
Національна страва «Бограч-гуляш» в угорських родинах готується на відкритому вогні в спеціальному казані. Гуляш, з м’яким присмаком диму та пікантним відтінком мадярської паприки; диво-суп, який готується з декількох сортів м’яса, угорських спецій з додаванням магічних коренів і трав. Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Примітивна кулінарія, якою вона була у первісних народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш ніж, нарешті перетворилася у вишукану кулінарну майстерність. |
2 ДЕНЬ |
|
Переїзд: Берегово – Мукачево |
|
Сніданок |
Лангош – коржик з дріжджового тіста, який смажиться в киплячій олії. Подається найчастіше з часниковим соусом, сметаною, сиром або ж з усіма цими інгредієнтами разом. Лангош розповсюджений, як елемент фаст-фуду та ярмаркового частування в Угорщині. В деяких джерелах лангош згадується, як страва, що потрапила в угорську кухню під час турецького ярма, в інших джерелах історія лангоша йде в давньоримські часи. |
Берегово |
У «Старому Підвалі» визнаними виноробами за традиційними технологіями виготовляються виключно марочні вина з місцевих сортів винограду Берегівського виноробного краю, які витримуються у дубових бочках. |
Перекус в дорозі |
|
Мукачево |
Залізничний вокзал. |
Поїзд, прибуття |
|
Поїзд, відправлення |
|
У вартість мандрівки входить:
- Транспортне обслуговування
- Ночівля в садибі зеленого туризму
- Професійні екскурсії
- Харчування (обід, вечеря 1-го дня; сніданок, перекус 2-го дня)
- Страхівка від ТАС
- Супровід групи
У вартість мандрівки не входить:
- Квитки на поїзд
- Вхідні квитки – 31 грн./чол.
- Дегустація вин – 50 грн./чол.
- Купання в термальному басейні – 50 грн./чол.
З собою мати:
- Зручне взуття для екскурсій
- Засоби гігієни
- Для купання в термальному басейні:
- Купальник (плавки)
- Рушник
- Гумові тапочки
- Сушку для волосся
- Особиста аптечка
Деякі фото взяті з сайту Ігора Меліки.
2012.11.22 00:27
2012.11.20 17:46
2012.11.19 14:53